عوض کردن کاشی و سرامیک سروریس بهداشتی و حمام منزل می تواند نقش بسیار موثری در زیبایی و تغییر دکوراسیون این فضاها داشته باشد. ممکن است بنا به دلایل مختلفی بخواهید کاشی های سروریس بهداشتی و پاسیو را تعویض کنید. برای تعویض کاشی ها به یک چسب کاشی و سرامیک باکیفیت و مرغوب نیاز دارید.
از طرفی باید با نحوه استفاده چسب کاشی به طور کامل آشنا باشید. در صورتی که از چسب کاشی به خوبی استفاده نکنید، بعد از گذشت مدتی کاشی ها شل می شوند و از دیواره جدا می گردند.
بنابراین برای بالا بردن عمر کاشی ها و همچنین افزایش ایمنی انها باید طرز استفاده از چسب کاشی ها را بیاموزید. به همین دلیل قصد داریم شما را با نحوه استفاده از چسب کاشی و سرامیک به طور کامل آشنا کنیم.
چسب کاشی و سرامیک چیست؟
چسب کاشی نوعی پودر است که در کارخانه خشک می شود و با افزودن آب یا لاتکس مورد استفاده قرار می گیرد. باید به اندازه ای آب به این پودر اضافه کرد که در زمان استفاده حالت خمیری به خود بگیرد. چسب های کاشی و سرامیک در دو نوع چسب پودری و خمیری شکل مخلوط در بازار به فروش می رسند. اغلب چسب های کاشی از سیمان پورت تهیه و تولید می شوند.
پلیمرهای اصلاح شده با میزان بالای چسبندگی ساخته می شوند. نکته حائز اهیمت این است که از چسب کاشی می توان برای چسباندن کاشی روی سطح بتنی یا حتی روی کاشی هم استفاده کرد.
نحوه استفاده از چسب کاشی و سرامیک
برای استفاده از چسب کاشی و سرامیک پودری در ابتدا باید سطح کار را از هرگونه آلودگی و کثیفی و حتی ناهمواری نیز پاک کرد. سپس به میزان استاندارد درج شده روی کیسه، پودر چسب را با آب مخلوط کرد.
با استفاده از ماله دندانهدار یک لایه نازک و تقریباً یکدست از چسب را روی سطح کار پخش کرد. بهتر است برای چسبندگی بیشتر، مسیر دندانهها موازی با یکدیگر باشند.
هنگام قرار دادن کاشی و سرامیک توجه داشته باشید که عرض کاشیها در جهت دندانهها قرار بگیرند و سپس کاشیها را بچرخانید و در جای خود محکم کنید.
این کار موجب میشود تا پشت کاشیها کاملاً به چسب آغشته شود و مقاومت آنها افزایش پیدا کند. با توجه به میزان مقاومت سازه و وزن کاشیها میتوان از ضخامت کم (2 تا 5 میلیمتر) و ضخامت بالا (5 تا 15 میلیمتر) برای اجرای چسب استفاده کرد.
در صورت استفاده از چسب کاشی و سرامیک خمیری، نیازی به ترکیب چسب با آب نیست و چسب آماده برای اجرای کاشیکاریست. در برخی مواقع، نیاز است تا کاشیکاری به صورت بستر جامد انجام شود.
در این صورت نباید میان کاشیها هیچ گونه فضای خالی باقی بماند. این نوع کاشیکاری در نمای ساختمان، تراس، استخر و... اجرا میشود. در این صورت احتمال محبوس شدن هوا زیر کاشیها و تخریب آنها کاهش مییابد. زیرا مقاومت مکانیکی کاشیها به شکل قابل توجهی افزایش پیدا میکند.
البته این موضوع در صورتی امکانپذیر است که کاشیکاری با چسب کاملاً اصولی انجام شود. در صورت اجرای بستر جامد بهتر است چسب افزونبر سطح زیرکار به پشت کاشیها نیز زده شود.
مزایا استفاده از چسب کاشی
استفاده از انواع چسب کاشی و سرامیک به مراتب نسبت به ملات های سنتی از مزایای فوق العاده زیادی برخوردار است. به همین دلیل امروزه بسیاری از مهندسین و پیمانکاران از چسب های کاشی بیشتر استفاده می کنند. مهم ترین مزایای استفاده از چسب های کاشی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- صرف هزینه پایین تر در مقایسه با سایر روش ها
- عدم افزایش ضخامت دیوار به دلیل نازک بودن لایه های چسب مورد استفاده در کاشی کاری
- سرعت عمل بالای انجام کار و همچنین کاهش کثیفی محیط کار
- مقاومت بالای چسب کاشی و سرامیک در برابر عوامل مختلف و طول عمر قابل توجه آنها
- برای اجرای کاشیکاری با استفاده از چسب کاشی و سرامیک نیازی به تخریب زیر کار نیست و به راحتی میتوان روی کاشیهای قدیمی نیز آنها را مورد استفاده قرار داد.
- چسبندگی فوقالعاده بالا و انعطافپذیری قابل قبول از دیگر مزایای این چسبها محسوب میشود.
- مناسب برای انواع سطوح: چسب کاشی قابلیت استفاده روی سطوح مختلف مانند بتن، گچ، سیمان و حتی کاشیهای قدیمی را دارد، بدون اینکه نیاز به تخریب باشد.
- ضد آب و مقاوم در برابر رطوبت: برخی از انواع چسب کاشی (مانند چسبهای ضد آب) برای فضاهای مرطوب مانند حمام، استخر و آشپزخانه بسیار مناسب هستند.
- صرفهجویی در مصالح ساختمانی: چسب کاشی به مقدار کمتری نسبت به ملاتهای سنتی نیاز دارد و این امر باعث کاهش مصرف مواد و هزینهها میشود.
- انعطافپذیری بیشتر: چسب کاشی از انعطافپذیری خوبی برخوردار است و در برابر ترکهای کوچک سطحی مقاومت میکند.
- ظاهر تمیز و یکدست: به دلیل عدم نیاز به استفاده از ملات حجیم و کنترل بهتر ضخامت، نتیجه نهایی ظاهری مرتبتر و زیباتر دارد.
- کاهش وزن سازه: استفاده از چسب کاشی به دلیل وزن کمتر آن نسبت به ملاتهای سنتی، وزن کلی ساختمان را کاهش میدهد.